Seronoknya Urutan Semasa Hamil di Bonda Haven

Bonda Haven adalah sebuah spa yang menawarkan perkhidmatan urutan buat ibu mengandung dan berpantang. Pengasas Bonda Haven adalah Dr. Tengku Nur Atiqah. Seorang doctor perubatan, kaunselor laktasi dan juga seorang ibu kepada dua orang puterinya. Beliau melalui banyak cabaran dalam membuat persiapan anak pertamanya. Daripada cabaran tersebut, makan tercetusnya ilham untuk membuka spa rawatan urutan  khas buat ibu mengandung, ibu berpantang dan cara penyusuan bayi yang betul.

Pakar di Bonda haven komited dalam menyediakan perkhidmatan dan produk terbaik untuk pelanggan mereka, dengan menggunakan produk yang mesra alam demi kepentingan generasi akan datang. Seterusnya, mereka bertanggungjawab dalam mehulurkan bantuan dari hasil jualan bulanan mereka kepada NGO pilihan dalam membantu ibu tunggal di Malaysia.

Antara perkhidmatan yang ditawarkan di Bonda Haven adalah seperti:

  • Konsultasi laktasi

Pakar penyusuan dalaman di Bonda Haven adalah mesra dan boleh dipercayai, dengan pengalaman mengajar kelas penyusuan dan melakukan konsultasi untuk isu-isu pengetatan, sakit payudara dan puting susu, bekalan susu yang rendah, pembengkakan payudara yang teruk dan banyak lagi.

  • Urutan buat ibu hamil

Disarankan kepada ibu hamil dari kehamilan 16 hingga 36 minggu. Fokus utama rawatan ini adalah untuk mengatasi otot-otot yang sakit badan yang berubah-ubah. Sesi ini telah dibuat untuk menjadi penyelesaian yang sempurna untuk masalah sakit belakang, sakit bahu, dan kaki yang bengkak. Rawatan ini juga termasuk teknik urut bagi meningkatkan peredaran dan mengurangkan pengekalan air dalam badan.

Seronoknya Urutan Semasa Hamil di Bonda Haven 1
  • Urutan buat penyusuan ibu

Urutan ini menggabungkan teknik tradisional dan moden yang terbaik bagi memastikan untuk sasaran akutekanan laktasi, mengaktifkan kelenjar dan menonjolkan pelepasan hormon oksitosin anda. Teknik terapeutik ini akan meningkatkan pengeluaran susu ibu dan mengalir dengan kesan sampingan yang menyenangkan untuk menaikkan mood anda, menjadikan anda berasa bahagia dan bertenaga.

Advertisement
  • Rawatan tradisional Post-Natal

Meremajakan dan memulihkan kesihatan badan selepas bersalin dari dalam dengan rawatan tradisional, selamat dan semulajadi yang memaparkan herba tropika yang menyala dan menyembuhkan. Amalan yang dihormati oleh generasi muda wanita Melayu ini menggunakan tumbuhan herba yang dipilih secara khusus untuk sifat perubatan mereka yang akan memudahkan proses penyembuhan selepas melahirkan anak.

Address: No 2-3, 3rd Floor, Jln Puteri 2A/2, Bandar Puteri Bangi, 43000 Kajang, Selangor.

Waktu Operasi: 10 pagi hingga 6 petang (Buka setiap hari kecuali hari Rabu)

Phone number: 03-89122221/ 017-8008912

Email: bondahaven@gmail.com

Facebook: Bondahaven – Your Breastfeeding Specialist & Spa

Instagram:bondahaven Website: https://bondahaven.com/

Low-dose pills are ideal if you are sensitive to hormones. cialis price Although many women have great success with low-dose birth control pills, you may experience more breakthrough bleeding than you would with a higher dose of hormones.